Nieuws

Nederlandse goalballheren in 2017 naar EK in Moldavië

17 februari 2017

Nederlandse goalballheren in 2017 naar EK in Moldavië   Dit jaar neemt Nederland deel aan het Europees kampioenschap Goalball voor mannen dat van 4 t/m 11 september in Moldavië wordt gehouden. Het EK goalball in Moldavië is voor de C-categorie van de Europese goalballlanden.
Lees meer »

Heeft jouw club een steuntje in de rug nodig? Kijk eens bij Grenzeloos Actief

13 februari 2017

Sport en bewegen is niet alleen leuk om te doen, het heeft ook een positieve invloed op de gezondheid, het is goed voor het zelfvertrouwen en sociale contacten. Voor mensen met een beperking is het nog niet vanzelfsprekend om dichtbij passend sport- en beweegaanbod te vinden. Zo is het aanbod in de buurt niet altijd toegankelijk, faciliteiten en materialen ontbreken of er is geen vervoer.  
Lees meer »

Nieuw: Racerunning

24 januari 2017

Een Racerunner is een soort driewielloopfiets waarmee kinderen (of volwassenen) die in het dagelijks leven hulpmiddelen (zoals een rollator of rolstoel) gebruiken, tóch kunnen lopen of zelfs rennen. RaceRunning is een snel groeiende sport voor kinderen en volwassenen met motorische beperkingen. Zowel het NOC*NSF als de atletiekunie spreken over RaceRunning als een “Booming sport”.
Lees meer »

Vacature: Verzorgenden Nederlands Boccia Team

16 januari 2017

Boccia is in Nederland een nog jonge sport, die de afgelopen jaren grote stappen heeft gezet. In de cyclus tot de Spelen van Rio is gestart met een fulltime topsportprogramma dat heeft geleid tot goede internationale resultaten. In de cyclus 2017-2020, met als einddoel medailles bij de Paralympische Spelen in Tokyo, moet de opgaande lijn doorgezet worden. Gehandicaptensport Nederland is daarom ter versterking van het begeleidingsteam per direct op zoek naar:​​​​​​ Verzorgenden (M/V) voor 40-50 dagen per jaar
Lees meer »

Doe mee aan de Giathlon 2017

13 januari 2017

Zondag 19 februari vindt in Sportboulevard Dordrecht de 2e editie van Giathlon plaats. Giathlon’17 is een uniek en sportief evenement in Nederland. Een indoor triathlon met Fonds Gehandicaptensport als maatschappelijk doel.  
Lees meer »

Sportimpuls 2017

10 januari 2017

De Sportimpuls is een subsidieregeling die lokale sport- en beweegaanbieders financieel ondersteunt bij de opzet van activiteiten die ze ondernemen om meer mensen langdurig te laten sporten en bewegen. Deze activiteiten bestaan uit het opstarten en aanbieden van sportaanbod voor mensen die niet of nauwelijks sporten en bewegen of dreigen te stoppen met sporten en bewegen.
Lees meer »

Vacature: Assistent Bondscoach Boccia

04 januari 2017

Boccia is in Nederland een nog jonge sport, die de afgelopen jaren grote stappen heeft gezet. In de cyclus tot de Spelen van Rio is gestart met een fulltime topsportprogramma dat heeft geleid tot aansprekende internationale resultaten. In de cyclus 2017-2020, met als einddoel medailles bij de Paralympische Spelen in Tokyo, moet de opgaande lijn doorgezet worden. Gehandicaptensport Nederland is daarom ter versterking van de coaching staf per 1 maart op zoek naar een: Assistent Bondscoach voor 0,8 fte.
Lees meer »

Een sportief 2017!

23 december 2016

Gehandicaptensport Nederland wenst iedereen fijne feestdagen en een gelukkig, gezond en sportief 2017! In 2017 staan weer mooie evenementen op de planning, ook zal de landelijke themadag voor een tweede keer georganiseerd worden. Check vooral onze agenda om alvast belangrijke data voor uzelf te noteren. Het bondsbureau is van 27 december t/m 30 december gesloten.
Lees meer »

Maak kennis met Para-Ice Hockey in Dordrecht!

20 december 2016

Zin om te bewegen na de Kerst? Kom dan eens langs bij de Polar Bears in Dordrecht om een uitdagende sport als Para-Ice Hockey te proberen. Op dinsdag 27 december organiseren zij een gratis instuifavond om kennis te maken met het Para-Ice Hockey.        
Lees meer »

Junior Goalball start weer nieuwe trainingsgroep

20 december 2016

Gehandicaptensport Nederland start in 2017 weer een trainingsgroep met een nieuwe lichting jonge goalballers. Voor de trainingen wordt gebruik gemaakt van de mooie sportaccommodatie van Bartimeus in Zeist. Op zondag 8 januari is de eerste training. Daarna volgen er nog trainingen op zondag 12 februari, zaterdag 11 maart en zondag 9 april.
Lees meer »

Nieuwsarchief

Samen voor Goud!

03 maart 2016

Vertrouwenspunt Sport

25 november 2014

Talentdag boccia

14 april 2014

  • noc nsf
  • Nederlandse Loterij
  • ANBI