Nieuws

Onderzoek seksueel misbruik in de sport van start

22 mei 2017

Een speciale commissie gaat de komende tijd onderzoek doen naar seksueel misbruik in de sport. De onafhankelijke commissie staat onder leiding van oud-minister Klaas de Vries en is ingesteld door de sportkoepel NOC*NSF. Het onderzoek gaat vijf maanden duren en moet voor eind 2017 afgerond zijn. Met het onderzoek, waar Gehandicaptensport Nederland achterstaat en ook alle medewerking aan verleent, wil NOC*NSF een beeld krijgen van de aard en omvang van seksuele intimidatie en misbruik in de sport.
Lees meer »

Stimuleringsbudget Grenzeloos Actief

18 mei 2017

In Nederland zijn circa 1,7 miljoen mensen met een beperking en zij sporten aanzienlijk minder dan mensen die zonder beperking. Met sportaanbod op maat voor deze doelgroep kan daar verandering in komen. Samen sporten, daar kun jij als sportclub ook aan bijdragen. Gun daarom ook op jouw club iedereen het plezier van sporten!
Lees meer »

Positieve reacties op de Themadag 2017

02 mei 2017

Op zaterdag 1 april jl. vond voor de tweede keer de themadag van Gehandicaptensport Nederland plaats. Het themadag dit jaar was 'Trends & Ontwikkelingen'. Tot de deelnemers behoorden vrijwilligers en professionals die werkzaam zijn binnen het aangepast sporten, gemeenten, sportservicebureaus en diverse sport gerelateerde organisaties.
Lees meer »

Nederlands boccia team start 'Road to Tokyo' met twee keer brons

20 april 2017

Het Nederlands team is het nieuwe seizoen gestart met twee bronzen medailles tijdens het Regional European Open in het Spaanse Sant Cugat. Na de succesvolle Spelen van Rio was dit het eerste toernooi van de nieuwe Paralympische cyclus, op weg naar de Spelen van Tokyo 2020. Nederland werd in Spanje vertegenwoordigd door 5 sporters in de klassen BC1, BC2, BC4 en Team. 
Lees meer »

Eerste dames goalballtoernooi groot succes!

21 maart 2017

Op zaterdag 18 maart 2017 is het eerste dames goalballtoernooi gehouden in Den Haag. Hercules heeft het toernooi gewonnen.
Lees meer »

Rabobank zet in op samenwerking met sportclubs

21 maart 2017

Arnhem - De Rabobank heeft een nieuwe sponsorstrategie, waarbij de bank focust op het opbouwen van partnerships tussen de lokale Rabobanken en de plaatselijke verenigingen op het gebied van sport en cultuur. Voor wat betreft de sport is Rabobank Partner van de Nederlandse Sport en gaat de bank de komende vier jaar nauwer samenwerken met NOC*NSF, Team NL en de meer dan 25 deelnemende sportbonden.
Lees meer »

Laatste kans: Schrijf je in voor de themadag 2017

17 maart 2017

Op 1 april 2017 organiseert Gehandicaptensport Nederland een themadag ‘Trends & Ontwikkelingen’.   Een dag met inspirerende workshops die je direct in de praktijk kunt toepassen! Mis het niet!
Lees meer »

Meldpunt Doping

17 maart 2017

Sinds 1 juli 2016 beschikt de Dopingautoriteit over een Meldpunt Doping, waar vertrouwelijk informatie kan worden gegeven over dopingovertredingen, zoals dopinggebruik of dopinghandel. Dit kan op naam, maar ook anoniem.
Lees meer »

GSN bundelt samen met 25 bonden en NOC*NSF krachten in TeamNL

10 maart 2017

Team NL is dé multidisciplinaire sportploeg die Nederland 365 dagen per jaar vertegenwoordigt op internationaal topniveau. Het is de verzameling van de allerbeste sporters die Nederland vertegenwoordigen op EK’s, WK’s en Olympische en Paralympische Spelen. Meer dan 25 bonden, waaronder de Gehandicaptensport Nederland, hebben zich gebundeld om Team NL samen met NOC*NSF en partners uit het bedrijfsleven gezicht te geven.
Lees meer »

Minister Schippers zwaait Special Olympics Team NL uit!

09 maart 2017

Maandagavond 13 maart vertrekt Special Olympics Team NL naar de Special Olympics World Winter Games 2017 in Oostenrijk. Gister werd bekend dat niemand minder dan minister Edith Schippers hen komt uitzwaaien!
Lees meer »

Nieuwsarchief

Samen voor Goud!

03 maart 2016

Vertrouwenspunt Sport

25 november 2014

Talentdag boccia

14 april 2014

  • noc nsf
  • Team NL
  • Nederlandse Loterij
  • ANBI