Nieuws

Talentprogramma voor jonge, ambitieuze bestuurders!

20 juli 2017

Bestuurlijke vernieuwing, nieuwe inzichten en vooral inbreng van een nieuwe generatie in het clubbestuur zijn belangrijke onderwerpen. Sportclubs die in alle opzichten mee willen met de veranderingen van deze tijd, moeten ook bestuurlijk willen vernieuwen. En als er jongeren zijn die aan de slag willen in het bestuur van hun club of daar al mee zijn begonnen, moeten ze natuurlijk ook het maximale uit hun bestuursfunctie halen. Om dat laatste te stimuleren, bieden NOC*NSF en Brug8 samen het talentprogramma het talentprogramma ‘Modern Besturen, Leuk!’ aan.
Lees meer »

Lerende Netwerken najaar 2017

18 juli 2017

Een dag vol workshops, plenaire gedeelten en volop de ruimte om op een actieve manier samen in gesprek te gaan! De Lerende Netwerken komen er weer aan. Dit najaar organiseert Sport en Bewegen in de Buurt opnieuw regionale bijeenkomsten. Schrijf je in!
Lees meer »

Paralympische Talentdag meld je aan!

17 juli 2017

Sinds 2009 hebben er meer dan 400 jongeren met een beperking deelgenomen aan de NOC*NSF Paralympische Talentdag. Hiervan zijn meer dan 35 sporters nog actief in programma’s onder regie van de sportbond. Maar liefst 16 van deze sporters hebben deelgenomen aan de Paralympische Spelen in Rio waarvan er 5 een medaille hebben behaald. Uit de analyse van de aanmeldingen voor de Paralympische Talentdag en hierop volgende doorstroom naar programma’s is de vakkennis van de professionals uit het veld onmiskenbaar gebleken, een prachtig resultaat!
Lees meer »

Kom naar de Nederlandse Loterij Sport Tour!

11 juli 2017

Sporten en bewegen is niet alleen goed voor je gezondheid, het is ook erg leuk om te doen. Je werkt aan een goede conditie en bouwt sociale contacten op. Helaas zien we dat de sportdeelname onder mensen met een lichamelijke, verstandelijke, auditieve of andersoortige beperking achterblijft. En dat terwijl een handicap absoluut geen belemmering hoeft te zijn om te gaan sporten. Voor iedereen met een handicap is er sportaanbod. Soms moet je alleen even dat extra zetje krijgen, of weten waar de mogelijkheden liggen.
Lees meer »

IPC ondersteunt Para ice hockey in Nederland

10 juli 2017

Nederland is als één van de vier landen geselecteerd voor het ontvangen van para ice hockey materialen als onderdeel van het PyeongChang 2018's Dream Project, welke een samenwerkingsverband is tussen de Agitos Foundation en de PyeongChang 2018 Organisatie.  
Lees meer »

Veelgestelde vragen over misbruik in de sport

06 juli 2017

Er is in de media momenteel veel aandacht voor misbruik in sport. Zowel op amateur- als topsportniveau komen er pijnlijke verhalen aan het licht. De verhalen die nu in de media verschijnen zijn vaak minder recent, maar dat wil niet zeggen dat dit onderwerp op dit moment geen aandacht (meer) vraagt. Misbruik is helaas van alle tijden en beperkt zich ook zeker niet tot de sport alleen. Toch hebben we als sport, als vereniging en vrijwilliger wel de mogelijkheid én de verantwoordelijkheid om de kans erop te verkleinen.
Lees meer »

Het nieuwe aanbod ASK nu online

04 juli 2017

Trainers en coaches spelen een belangrijke rol binnen je club. Als zij goed zijn, draait alles net even beter. Hoe help je hen goed, of zelfs beter, te worden? Daarvoor is de Academie voor Sportkader (ASK) opgericht! Met scholingen en verenigingstrajecten ondersteunen zij de clubs.
Lees meer »

Meld jouw club aan voor de Nationale Sportweek én de AH Sportactie

03 juli 2017

Ben je op zoek naar nieuwe leden voor je sportclub, vereniging of groep of wil je je club onder de aandacht brengen van nog meer potentiële leden? Dan is september de maand waarin dat kan! Nederland staat van 9 t/m 17 september een week lang in het teken van sport en bewegen tijdens de Nationale Sportweek.
Lees meer »

Wie is jouw sporttalent van het jaar?

29 juni 2017

Ken jij iemand die de titel Uniek Sporttalent 2017 verdient? Meld jouw favoriete talent nu aan! Klik op de onderstaande link om mee te doen aan de verkiezing Uniek Sporttalent. Schrijf een korte motivatie met daarbij een leuke foto of een mooie video. Geef zo aan waarom de sporter die jij nomineert voor de titel in aanmerking komt. 
Lees meer »

Sport moet voor iedereen toegankelijk zijn

28 juni 2017

Sport moet voor iedereen toegankelijk zijn Onderstaand filmpje is ontwikkeld om mensen in te laten zien dat sporten bij een sportaccommodatie niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Mensen met een fysieke handicap moeten vaak meer moeite doen om hun weg naar en binnen de sportaccommodatie te vinden. Het FondsGehandicaptensport heeft deze indrukwekkende commercial ontwikkeld om mensen hier meer bewust van te maken. Met deze commercial hebben zij de Bronzen Leeuw gewonnen in Cannes! Fantastisch om te zien dat deze boodschap ook over de nationale grens indruk maakt.
Lees meer »

Nieuwsarchief

Samen voor Goud!

03 maart 2016

Vertrouwenspunt Sport

25 november 2014

Talentdag boccia

14 april 2014

  • noc nsf
  • Team NL
  • Nederlandse Loterij
  • KF Hein Fonds
  • Fundatie van Santheuvel Sobbe
  • ANBI