Evert ten Napel en Frits Barend aanwezig bij De Ronde Venen Showdown Dutch Open 2013

17 december 2013

Veel BN'ers waren de afgelopen week getuige van een spetterend sportevenement Showdown. In Waverveen werd 3 dagen op hoog niveau showdown gespeeld tijdens “Ronde Venen Showdown Dutch Open 2013 Showdown is een sport voor blinden en slechtzienden, deze tak van sport kan men vergelijken met tafeltennis/airhockey en wordt in zijn geheel op gehoor gespeeld. Onder toeziend oog van wethouder van sport David Moolenburgh en sportverslaggever Evert ten Napel was afgelopen woensdag de opening in het Eet en Drink Lokaal - Mijdrecht.

De wedstrijddagen waren op donderdag 12, vrijdag 13 en zaterdag 14 december jl. De zaterdag stond in het teken van de halve en finale wedstrijden. Onder toeziend oog van o.a. Frits Barend en andere prominenten die de showdownsport een warm hart toe dragen ging de finale tussen Sven van de Wege (Nederland) en Luigi Abate  (Italië).

In een kokende wedstrijd met veel toeschouwers en een hels kabaal wist Van de Wege met goud naar huis te gaan. De Nederlanders Leander Sachs en Mitchel Snel eindigden respectievelijk op plaats 4 en 9. Bij de dames ging het zilver naar Helma van der Boom, terwijl Nicky Corstanje op een mooie derde plaats eindigde.

De fairplay prijs ging naar de Italiaanse Ornella Punzo. Aan dit internationale toernooi deden maar liefst 35 sporters mee uit diverse Europese landen. Frits Barend was razend enthousiast over deze sport en meldde direct een twitter bericht met de tekst: “zelden zo veel emotie gezien”. Voor alle uitslagen en standen kunt u kijken op www.gameresultsonline.comBron: Wim Snijders