Wisselend succes eerste dag Goalball EK

08 september 2017

De herengoalball selectie heeft de eerste twee poulewedstrijden gespeeld. De eerste wedstrijd werd met 10-5 verloren van Rusland. Rusland was een fysiek sterke tegenstander waar Nederland veel moeite mee had. In de eerste helft konden ze nog goed partij bieden, mede door de penaltys die zij kregen te scoren. Zo was de ruststand 6-5 voor Rusland. In de tweede helft maakte Rusland geen fouten meer en liep het langzaam uit naar een 10-5 overwinning.

In de tweede wedstrijd werd deze teleurstelling omgezet naar een grote overwinning tegen Kroatië: 12-2. De wedstrijd werd al voortijdig beslist. Hierdoor heeft Nederland een mooi perspectief na de eerste dag om de volgende ronde te bereiken.

Vandaag staan de volgende wedstrijden op het programma:

10.20 uur Denemarken - Nederland

16.10 uur Nederland- Bulgarije

Hopelijk kunnen de wedstrijden gevolgd worden via een livestream, te vinden op: Nederlandse Goalball Herenselectie