Volg ons

Facebook  Twitter 

Nieuwsbrief

ClubExtra

Zie je wel dat ik het kan

“Eerst vond ik het heel moeilijk om in de touwen te klimmen, de volgende keer kwam ik weer, toen we touwen hadden, dan moet je vasthouden en dan zo klimmen en WOEP, zat ik zó boven! Heel gek…”

ClubExtra is een speciale sportclub voor kinderen van 4-12 jaar, met een bewegingsachterstand. Onder persoonlijke begeleiding kunnen de kinderen lekker sporten en bewegen en vooral veel plezier maken. Lekker zelf doen en spelenderwijs ontdekken en leren, dat is waar het bij ClubExtra om gaat. Zo krijgen kinderen met een bewegingsachterstand (weer) plezier in de sport en het spel. Met extra zelfvertrouwen kunnen veel kinderen na een tijdje weer lekker meesporten op school en de sportvereniging. Als speciale aandacht en begeleiding toch gewenst blijft, kan een kind ook lid blijven van ClubExtra.

ClubExtra bestaat al ruim 10 jaar en inmiddels hebben 70 gemeenten in Nederland één of meerdere locaties.

Het progamma is ontwikkeld door Gehandicaptensport Nederland in samenwerking met Hogeschool Windesheim, afdeling Calo. Gehandicaptensport Nederland is verantwoordelijk voor de landelijke coördinatie en (door)ontwikkeling van ClubExtra.