Leander Sachs en Nicky Corstanje prolongeren Nationale titel tijdens NK Showdown

17 juni 2014

Leander Sachs en Nicky Corstanje hebben 14 juni jl. in Amsterdam de nationale titels showdown veroverd.

Het NK showdown werd ook dit jaar onder auspiciën van Gehandicaptensport Nederland georganiseerd bij showdownvereniging ASSV in Amsterdam. Zo’n 30 heren en dames begonnen ’s ochtends aan een intensief wedstrijdprogramma. Uiteindelijk bleven de twee beste heren en dames over. Leander Sachs speelde zijn NK finale tegen de verrassende Milton Lie Kwie. Ondanks een goede poging van Milton maakte Leander zijn favorietenrol meer dan waar (2-0).

Bij de dames werd de finale gespeeld door Nicky Corstanje tegen nieuwkomer Cindy Ventevogel. In een spannende wedstrijd wist Nicky haar titel van 2013 met succes te verdedigen (2-1).

De jonge Nederlandse kampioenen zijn zeer serieus met hun sport bezig. Waar mogelijk worden toernooien bezocht, Leander behaalde vorige week in Zweden nog een mooie tweede plaats op de Haninge Open. Ook Nicky Corstanje verbetert haar niveau dankzij veel trainen en wedstrijdervaring.

De prijsuitreiking van het goed georganiseerde NK showdown werd opgesierd door de aanwezigheid van de voorzitter van Gehandicaptensport Nederland Hanneke Suvaal. Leander en Nicky kregen samen met alle andere medaillewinnaars hun bekers, bloemen en medailles uit handen van de voorzitter overhandigd. Voor Leander was er een extra prijs gereserveerd als ‘Showdown talent van 2014’.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Obbe Winkels, accountmanager Gehandicaptensport Nederland, 06 28252530 of o.winkels@gehandicaptensport.nl