Penningmeesters binden de strijd aan

06 maart 2014

Ruim 40% van penningmeesters in de sport maakt zich zorgen over de financiën. Oud top-judoka Ruben Houkes neemt het initiatief om penningmeesters te helpen en daarmee de sport te helpen. Tijdens de nationale verkiezing ‘Penningmeester van het Jaar’ kunnen sportverenigingen hun penningmeester in het zonnetje zetten. Van 3 maart t/m 2 april 2014 kan iedereen via de website www.penningmeestervanhetjaar.nl zijn of haar penningmeester nomineren. De winnaar wordt door een vakjury onder leiding van Humberto Tan tijdens een feestelijke huldiging bekendgemaakt.
 
Het vrijwilligersberoep van penningmeester wordt er niet makkelijker op. Verenigingen komen steeds vaker geld te kort. Sponsoring door bedrijven, subsidies van gemeenten en contributies door leden lopen allemaal terug, terwijl de kosten stijgen. Het idee om penningmeesters in de sport te helpen en in het zonnetje te zetten komt van Ruben Houkes oud wereldkampioen Judo en Olympisch medaillewinnaar en zeer actief in de breedtesport met zijn bureau 2Basics:“Wij zetten ons samen met RegioBank en Davilex in voor professionalisering van het penningmeesterschap als sleutel voor gezonde sportverenigingen en geloven in de kracht van breedtesport.”
 
Op 3 maart start de verkiezing van de Penningmeester van het Jaar 2014. De  jury staat onder leiding van Humberto Tan en de penningmeester van  NOC*NSF Anneke van Zanen-Nieberg. De winnaar van de Penningmeester van het Jaar verkiezing 2014 ontvangt  €2.500,- voor de clubkas. Meer informatie is te vinden op www.penningmeestervanhetjaar.nl
 
Terug naar overzicht

Om u beter van dienst te zijn, maakt gehandicaptensport.nl gebruik van cookies.