Paralympische Talentdag

18 maart 2014

Heb jij een Paralympische ambitie? Heb je sportervaring, wilskracht en de motivatie om te winnen? Heb jij er alles voor over om een medaille te winnen tijdens de Paralympische Spelen? Meld je dan aan voor de Paralympische Talentdag van 25 mei.

Tijdens deze dag beoordelen bondscoaches jouw sporttalent in verschillende Paralympische sporten. Na afloop van de training of test wordt besproken wat de aanleg is voor de beoefende sport en hoe je aan de slag kan gaan om je binnen deze sport te ontwikkelen. Daarnaast zijn er van verschillende andere bonden stands aanwezig waar je informatie kunt krijgen over talentherkenning binnen de sport en kennis kunt maken met de coaches.

Sporten die aanwezig zullen zijn: Atletiek, Wielrennen, Tafeltennis, Boccia, Handboogschieten, Schietsport, Zitvolleybal. Houd de site in de gaten voor overige sporten!

NOC*NSF en de sportbonden bieden de meest kansrijke sporters de mogelijkheid om direct in het programma van de nationale selectie opgenomen te worden. Als een langere weg nodig is, wordt gezorgd voor een goede trainingssituatie.

Op de dag wordt tevens beoordeeld of je handicap aansluit bij de handicapklassen die gebruikt worden in de Paralympische sport. Veel mensen met een lichte of juist zware handicap denken dat ze niet voor Paralympische sport in aanraking kunnen komen. Niets is minder waar, voor sommige sporten is het al mogelijk om deel te nemen als je 3 vingers mist of als je een chronische knie- of enkel blessure hebt. Ook met aandoeningen als MS of spierziektes mag je op de Paralympische Spelen actief zijn. Bekijk welke sport je met jouw handicap kunt doen via de sportwijzer.

Bron: NOC*NSF

Terug naar overzicht

Om u beter van dienst te zijn, maakt gehandicaptensport.nl gebruik van cookies.