Blauw – Wit neemt afscheid met NK titel goalball

05 mei 2014

Nieuwegein, 5 mei 2014 - Het goalballteam van Blauw – Wit uit Roosendaal heeft afgelopen zaterdag in Malden het Nederlands kampioenschap goalball  2014 veroverd. In de finale werd Goalball Waalwijk met 5-3 verslagen.

Het herenteam van Blauw – Wit  is in het Nederlandse goalball een begrip. Al vele jaren weten de ervaren spelers uit Roosendaal samen met de Belgisch topspeler Johan de Rick zich op het allerhoogste nationale niveau te handhaven. Telkens als een jonge generatie goalballers het roer definitief over lijkt te nemen worden de ruggen nog één maal gerecht en wordt er weer een kampioenschap in de competitie of op een NK binnen gehaald. Zo ook afgelopen zaterdag in sporthal De Veldschuur in Malden waar het goed georganiseerde nationaal kampioenschap in samenwerking met goallbal Vocasa uit Nijmegen werd georganiseerd. Blauw – Wit wist in de finale een vroeg verworven voorsprong tegen het beduidend jongere Waalwijk knap vast te houden: 5-3.

Voor de heren van Blauw - Wit was de NK titel extra bijzonder omdat van tevoren al was aangekondigd dat het NK 2014 het afscheidstoernooi voor het team zou zijn. Twee van de drie spelers stoppen na een lange mooie carrière met goalball. Johan de Rick bekijkt nog of hij actief blijft in de Nederlandse  competitie. Jongeling Michelle Hereijgers die dit jaar meespeelde bij Blauw – Wit zal zich volgend seizoen bij één van de andere teams aansluiten
Terug naar overzicht

Om u beter van dienst te zijn, maakt gehandicaptensport.nl gebruik van cookies.