Deze opleiding leert de cursist leiding te geven aan sport- en bewegingsgroepen voor mensen met een lichamelijke en / of verstandelijke handicap. Er is sprake van competentiegericht opleiden waarbij de praktijk centraal staat. De opleiding besteedt aandacht aan de volgende kerntaken:
Er kan gekozen worden voor:
De opleiding is te volgen bij betrokken MBO-opleidingen Sport en bewegen. Het is noodzakelijk dat de student in de praktijk bij een sportvereniging actief is met een groep gehandicapte sporters en dat hij daar de opdrachten, die bij de opleiding horen, kan uitvoeren.
Studiebelasting wordt door de betrokken MBO-opleidingen Sport en bewegen jaarlijks conform de geldende voorwaarden binnen het beroepsonderwijs vastgesteld.
Studiemateriaal wordt door de betrokken MBO-opleidingen Sport en bewegen jaarlijks conform de geldende voorwaarden binnen het beroepsonderwijs vastgesteld en dient te worden aangeschaft.
De toetsing bestaat uit vier proeven van bekwaamheid.
De betrokken MBO-opleidingen Sport en bewegen organiseren de opleiding conform de geldende voorwaarden binnen het beroepsonderwijs geheel zelfstandig. Zij bepalen zelf data, tijdstip en wijze van aanmelden. Individuele aanmelding geschiedt dan ook via de contactpersonen van deze opleidingen. De opleiding kan gevolgd worden bij:
Komend studiejaar zal ook met andere onderwijsinstellingen samenwerking worden aangegaan. Gegevens van de contactpersonen en meer informatie kun je opvragen via info@gehandicaptensport.nl.
De kosten voor deelname worden door de betrokken MBO-opleidingen Sport en bewegen conform de geldende normen binnen het beroepsonderwijs vastgesteld.
De opleiding leidt op tot zelfstandig trainer die voornamelijk werkzaam is in de breedtesport. De boccia trainer 3 geeft training, coacht/begeleidt bij wedstrijden, stuurt vrijwillig kader en/of stagiaires aan en organiseert activiteiten binnen de vereniging. Er is sprake van competentiegericht opleiden waarbij de praktijk centraal staat. Het is daarom noodzakelijk dat de cursist in de praktijk bij een sportvereniging actief is met een groepje sporters en dat daar ook de opdrachten die bij de opleiding horen kunnen worden uitgevoerd. Op deze manier ontwikkelt de cursist de competenties die nodig zijn voor het adequaat uitvoeren van de werkzaamheden van de trainer boccia.
De cursisten hoeven zeker niet alleen uit de bocciasport zelf te komen maar kunnen bijvoorbeeld ook studenten bewegingsonderwijs zijn of beweegdocenten die al werkzaam zijn in de sector. Minimale leeftijd voor deelname is 16 jaar.
De opleiding bestaat uit 8 bijeenkomsten van 6 uur. De bijeenkomsten bestaan uit intervisie, een theorie- en een praktijkdeel (in de gymzaal). Tijdens de bijeenkomsten komen verschillende thema’s aan bod zoals:
Een werkboek met informatie over de opleiding, theorie en opdrachten.
Het kwalificatieprofiel boccia trainer (niveau 3) maakt deel uit van de Kwalificatiestructuur Sportopleidingen. Als alle portfolio-opdrachten met een voldoende zijn beoordeeld kun je in overleg met de Praktijkbegeleider de Proeve van Bekwaamheid (PvB) aanvragen.
De portfolio-opdrachten bestaan uit:
Een PvB bestaat uit een planningsgesprek, een praktijkbeoordeling Training geven en een reflectie-interview.
Na afloop hiervan en na een positieve beoordeling, ontvang je het diploma Boccia trainer 3.
De kosten van de opleiding zijn € 250,00 en deze dienen binnen twee weken na de start van de opleiding te zijn voldaan.
De opleiding leidt op tot zelfstandig trainer die voornamelijk werkzaam is in de breedtesport. De goalball trainer 3 geeft training, coacht/begeleidt bij wedstrijden, stuurt vrijwillig kader en/of stagiaires aan en organiseert activiteiten binnen de vereniging. Er is sprake van competentiegericht opleiden waarbij de praktijk centraal staat. Het is daarom noodzakelijk dat de cursist in de praktijk bij een sportvereniging actief is met een groepje sporters en dat daar ook de opdrachten die bij de opleiding horen, kunnen worden uitgevoerd. Op deze manier ontwikkelt de cursist de competenties die nodig zijn voor het adequaat uitvoeren van de werkzaamheden van de trainer goalball.
Voordelen op een rijtje
|
De cursisten hoeven niet uit de goalballsport zelf te komen, maar kunnen bijvoorbeeld ook studenten bewegingsonderwijs zijn of beweegdocenten die al werkzaam zijn in de sector. Minimale leeftijd voor deelname is 16 jaar.
De opleiding bestaat uit zes bijeenkomsten van een hele dag. De bijeenkomsten bestaan uit intervisie, een theorie- en een praktijkdeel (in de gymzaal). Tijdens iedere bijeenkomst behandel je een nieuwe thema en kom je tijdens de intervisiesessie terug op het thema van de vorige bijeenkomst.
De volgende thema's komen aanbod:
|
Voor de opleiding ontvang je het volgende materiaal:
Het kwalificatieprofiel goalball trainer (niveau 3) maakt deel uit van de Kwalificatiestructuur Sportopleidingen. Als alle portfolio-opdrachten met een voldoende zijn beoordeeld kun je in overleg met de Praktijkbegeleider de Proeve van Bekwaamheid (PvB) aanvragen.
De portfolio-opdrachten bestaan uit:
Een PvB bestaat uit een planningsgesprek, een praktijkbeoordeling voor training geven en een reflectie-interview.
Na afloop hiervan en na een positieve beoordeling, ontvang je het diploma goalball trainer 3.
De nieuwe data zijn nog onbekend.
De kosten van de opleiding zijn € 200,00 en deze dienen binnen twee weken na de start van de opleiding te zijn voldaan.