Historische zilveren medaille voor bocciaspeler Perez

16 september 2016

Daniel Perez heeft een zilveren medaille gepakt op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro.

De Brit David Smith was in de finale een maatje te groot voor de Nederlander (5-0). Nooit eerder was Nederland vertegenwoordigd in het boccia op de Paralympics en de zilveren plak van Perez is dus een historische.

Smith pakte de eerste drie ronden telkens met 1-0, wat in het boccia het minste verschil is. De laatste ronde won de Brit met 2-0.

Hoge verwachtingen

De 35-jarige Perez traint al twintig jaar om naar de Spelen te gaan en kon zich dit jaar eindelijk plaatsen. Er werd ook direct wat van de Nederlander verwacht. Vorig jaar stond hij even nummer 1 van de wereld en twee jaar geleden bezorgde hij Nederland de eerste WK-medaille in zijn sport.