Nieuws

Subsidiemogelijkheid K.F. Hein Fonds

20 februari 2018

Het K.F. Hein Fonds is een vermogensfonds en beheert het nagelaten vermogen van oprichter Karl Friedrich Hein. Het K.F. Hein Fonds kent drie commissies en een dochterstichting. De drie commissies geven steun aan organisaties en instellingen binnen de werkvelden monumentenzorg, natuurbehoud, cultuur en volksontwikkeling, podiumkunsten, maatschappelijk werk en volksgezondheid.
Lees meer »

AVG-bijeenkomsten Utrecht en Eindhoven

20 februari 2018

Op 14 en 24 maart aanstaande organiseert DAS voor de Sport bijeenkomsten over de nieuwe privacy wetgeving. Lidorganisaties van Gehandicaptensport Nederland kunnen zich gratis voor deze bijeenkomst aanmelden.
Lees meer »

Video: Meer begrip voor mensen met een licht verstandelijke handicap

19 februari 2018

Aan mensen die een lichte verstandelijke beperking hebben, zie je dat vaak niet. Daardoor reageren veel mensen ongeduldig als bijvoorbeeld afrekenen bij de kassa te lang duurt. In opdracht van de Gemeente Amsterdam maakte Lege Fles Producties twee korte filmpjes die vragen om meer geduld en begrip voor deze kwetsbare groep.
Lees meer »

Lerende Netwerken 2018

15 februari 2018

Van en met elkaar leren! De Lerende Netwerken komen er weer aan. Dit voorjaar organiseert Sport en Bewegen in de Buurt opnieuw regionale bijeenkomsten. Workshops in de ochtend, een vaardigheidstraining in de middag. Kom jij ook?
Lees meer »

Para ice hockey instuifdagen tijdens Olympische en Paralympische Spelen

06 februari 2018

Para ice hockey instuifdagen tijdens Olympische en Paralympische Spelen Ben jij in de ban van de Olympische en Paralympische wintersporten en hou jij zelf ook van een flinke uitdaging? Dan is Para Ice Hockey misschien iets voor jou! Tijdens de Olympische en Paralympische spelen organiseren de Para ice hockey verenigingen in Amsterdam en Dordrecht instuifdagen om gratis deze sport te testen. De instuifdagen in Amsterdam en Dordrecht zijn de ideale mogelijkheid om te bekijken of deze sport bij jou past.
Lees meer »

Voor 1 juli duidelijkheid over nieuwe voorwaarden VOG

06 februari 2018

In het Regeerakkoord staat dat alle vrijwilligers die werken in afhankelijkheidssituaties voortaan een Gratis VOG moeten kunnen aanvragen. Hoe staat het daar mee? Op dit moment is zijn de ministeries van Veiligheid en Justitie en van Volksgezondheid, Welzijn en Sport met meerdere partijen aan het kijken wat precies moet worden verstaan onder afhankelijkheidssituaties en wat er nodig is voor een goede uitvoering. De ministeries hebben aangegeven ernaar te streven om voor 1 juli 2018 duidelijkheid te geven. Op dat moment weten we vanaf wanneer welke vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties op welke manier kunnen meedoen aan de regeling.
Lees meer »

Aan de slag met privacy in de sportvereniging

01 februari 2018

Vanaf 25 mei 2018 geldt er nieuwe, strengere regelgeving op het gebied van privacy, de zogeheten Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).Deze regels gelden ook voor sportverenigingen...
Lees meer »

Harmjan loopt de Rotterdam Marathon voor GSN

30 januari 2018

Harmjan zal 8 april 2018 aan de start verschijnen van de Rotterdam Marathon 2018. Hij gaat deze 42,195km lopen mede om een bijdrage te leveren aan de projecten van Gehandicaptensport Nederl...
Lees meer »

Zappsport Battle Goalball

30 januari 2018

Afgelopen zaterdag was de Zappsport Battle te zien op Zapp. Dit keer selecteerde Ron en Naomi deelnemers voor hun teams op Katholieke basisschool De Spits, Utrecht. En z...
Lees meer »

Inschrijvingen Nationale Spelen Special Olympics geopend!

26 januari 2018

Alle bocce aanbieders opgelet! De inschrijvingen voor de Special Olympics Nationale Spelen 2018 in Doetinchem zijn geopend!
Lees meer »

Nieuwsarchief

Wij gaan verhuizen!

10 oktober 2017

Meldpunt Doping

17 maart 2017

Nieuw: Racerunning

24 januari 2017

Sportimpuls 2017

10 januari 2017

Een sportief 2017!

23 december 2016

Samen voor Goud!

09 december 2016

Samen voor Goud!

03 maart 2016

Vertrouwenspunt Sport

25 november 2014

Talentdag boccia

14 april 2014

Om u beter van dienst te zijn, maakt gehandicaptensport.nl gebruik van cookies.