Waalwijk 1 Nederlands Kampioen Goalball 2018

23 april 2018

Team Waalwijk 1 Nederlands Kampioen Goalball 2018

Op zaterdag 21 april jl. vond in Sporthal De Slagen te Waalwijk het Nederlands Kampioenschap Goalball 2018 plaats. Dit jaar werd het NK georganiseerd door Goalball Vereniging Waalwijk onder auspiciën van Gehandicaptensport Nederland.

Zes teams (Hercules 1, Hercules 2, Waalwijk 1, Waalwijk 2, NimGo en de Pont) streden om de eretitel ‘Nederlands Kampioen Goalball’. Op basis van de eindranking van de goalball competitie 2017-2018 werden de deelnemende teams uitgenodigd voor het NK. Zij kregen ieder een plaats aangewezen van 1 tot 6. In Poule A kwamen de nummers 1, 4 en 5 in actie. In poule B de nummers 2, 3 en 6. De winnaars van beide ronden streden uiteindelijk voor de 1e en 2e plaats. De nummers 2 streden voor de 3e en 4e plaats en de nummers 3 streden voor de 5e en 6e plaats.

Eigenlijk zou Haag’88 ook aanwezig zijn, maar helaas heeft dat team, wegens een overlijden/crematie van een familielid, niet deel kunnen nemen aan het NK. Daarvoor in de plaats kwam De Pont met een samengesteld team. Uit respect voor team Haag'88 werd er een minuut stilte in acht genomen en speelden de spelers van team Waalwijk 1 met rouwbanden.

Finale

Bij de finale wedstrijden werd eerst een officiële line-up uitgevoerd, compleet met muziek en het afroepen van de namen van de spelers, coaches en scheidsrechters.

De eind-finale begon om 17.00 uur, waarin Hercules 1 tegen Waalwijk 1 aantrad. De finale wedstrijd eindigde (voortijdig) met een ruime overwinning voor team Waalwijk 1 met een eindstand van 12-2. Zo mag Team Waalwijk 1 zich Nederlands Kampioen Goalball 2018 noemen.