Artikelen boccia

Nieuw: Uitleenservice boccia-goten

13 december 2021

Sporters die net beginnen met boccia, spelen vaak met een halve regenpijp of een goedkope goot. Om de sport en jouw potentie écht goed te kunnen ervaren, maakt het spelen met een goede goot echter wel veel verschil. Maar zo’n professionele goot is kostbaar. Daarom is het fijn om het sporthulpmiddel eerst te kunnen proberen. Die optie bieden wij vanaf nu aan: Een uitleenservice voor professionele goten!
Lees meer »

De Beweegbus en GSN werken samen om meer mensen kennis te laten maken met boccia, goalball, blindenvoetbal en MATP

13 oktober 2021

De sporten boccia, goalball, blindenvoetbal en het beweegaanbod MATP zijn door de samenwerking met Gehandicaptensport Nederland vanaf nu ook beschikbaar vanuit De Beweegbus!   
Lees meer »

Roy de Haas wordt nieuwe bondscoach boccia

08 september 2021

Roy de Haas neemt het coach-stokje over van Joep Pelsser. We spraken met beide heren over boccia, de afgelopen jaren én de toekomst! 
Lees meer »

Bocciatalent Myrthe: “Blijf dichtbij jezelf”

31 mei 2021

Myrthe ter Maten is één van de talenten uit het boccia-team. We spraken met Myrthe over haar sport.
Lees meer »

Vacature: Assistent Bondscoach boccia

27 februari 2021

Gehandicaptensport Nederland is ter versterking van de coaching staf op zoek naar een: Assistent Bondscoach boccia voor 0,8 fte.
Lees meer »

Samenwerking Johan Cruyff Foundation en Gehandicaptensport Nederland wordt in 2021 voortgezet

15 februari 2021

Gehandicaptensport Nederland en de Johan Cruyff Foundation werken samen om kinderen en jongeren kennis te laten maken met goalball en boccia.
Lees meer »

Hoe gaat het met TeamNL bocciaspeler Daniel Perez?

08 oktober 2020

Ze stonden omcirkelt in de agenda van Daniel Perez: de Paralympische Spelen 2020 in Tokio. Hij zou zijn carrière deze maand waarschijnlijk afgesloten hebben, misschien wel met een gouden medaille aan de muur. Maar zoals we allemaal weten, liep het anders. 
Lees meer »

Meer controle óver je spieren in plaats van je spieren over jou

09 september 2020

“Juist als iets niet lukt, is dat een waardevolle les en kun jij dat gebruiken om beter te worden, zowel in de sport als daarbuiten.” We spraken Max Keur over de krachtrainingen aan de sporters van TeamNL boccia. 
Lees meer »

Try Outs Boccia in Benschop, Vianen en Lopik

24 december 2019

Kom op 11 januari en 1 februari 2020 kennismaken met boccia, een paralympische miksport.
Lees meer »

Het Open Nederlands Kampioenschap Boccia was een groot succes

20 november 2019

Afgelopen weekend is er in de Dudok Arena in Hilversum door 30 sporters gestreden om het Nederlands Kampioenschap Boccia.
Lees meer »

Paralympische kwalificatie voor Daniel Perez, verlies TeamNL Boccia tijdens laatste World Open 2019

07 november 2019

Daniel Perez was er al zo goed als zeker van, maar met het sluiten van de kwalificatiecyclus is het nu dan ook officieel: de zilveren medaillewinnaar van Rio de Janeiro in 2016 is gekwalificeerd voor de Paralympische Spelen van Tokio in 2020. Hij zal zijn best gaan doen om daar wederom een medaille te gaan pakken! TeamNL Boccia was helaas minder succesvol en is er bij de World Open in Portugal niet in geslaagd de poule door te komen.
Lees meer »

Geen grote successen in het individuele toernooi World Open Povoa

01 november 2019

Helaas zijn alledrie de sporters uitgeschakeld in het individuele toernooi van de World Open in Povoa. Judith haalde donderdagochtend een prima niveau, maar was niet opgewassen tegen de geweldenaar Kozmin. In de middag had ze meer moeite met haar eigen spel waardoor ze tegen de normaalgesproken geli...
Lees meer »

Daniel Perez in de rol van teamcaptain

22 oktober 2019

Van 28 oktober t/m 3 november zal het World Open Boccia toernooi in Povoa de Varzim, Portugal plaatsvinden. Het Nederlands boccia team zal hier gaan strijden tegen onder andere Thailand, Rusland en Slowakije. Als teamcaptain ondersteunt Daniel Perez het team tijdens wedstrijden en trainingen. We spraken met hem over zijn rol als aanvoerder.
Lees meer »

Terugblik eerste internationale bocciatoernooi TeamNL-speler Thomas

14 oktober 2019

De spelers van TeamNL boccia zijn deze weken op verschillende toernooien geweest. Marco, Barend en Nick kwamen dit weekend in actie op de Scottish Open in Glasgow, terwijl Thomas nog niet lang geleden terug kwam van zijn eerste internationale toernooi in Tsjechië. 
Lees meer »

Talenten gezocht voor de Paralympische Spelen!

04 september 2019

Op zondag 20 oktober 2019 organiseert TeamNL op Papendal de elfde Paralympische Talentdag.
Lees meer »

Zilver voor Daniel, maar als team minder beloond op EK boccia

02 september 2019

Een prachtige zilveren medaille voor Daniel, maar als team zijn de sporters helaas in een vroege fase uitgeschakeld. 
Lees meer »

Boccia TeamNL gestart op het EK

29 augustus 2019

De individuele wedstrijden op het EK zijn inmiddels toe aan de derde dag. Lees hier hoe het ging tijdens de eerste twee dagen. 
Lees meer »

De rituelen voor een wedstrijd van Team NL boccia

15 augustus 2019

Voorafgaand aan het EK in Sevilla vroeg assistent bondcoach Jantine van der Vlist aan de vier Team NL boccia-spelers naar hun rituelen voor een wedstrijd. 
Lees meer »

"Als beweegmaatje kun je echt iemand vooruit helpen"

10 juli 2019

Marchel zocht na het oplopen van een incomplete dwarslaesie iemand die hem kon helpen fitnessen. Al tijdens de eerste informatieochtend van het programma Beweegmaatjes van Avant Sanare besloot hij juist zélf als vrijwilliger aan de slag te gaan.
Lees meer »

Boccia talent Chantal van Engelen gekroond tot Europees Paralympisch Jeugdkampioen

01 juli 2019

Chantal van Engelen is afgelopen weekend in het Finse Pajulathi Europees Paralympisch Jeugdkampioen geworden in de BC2 klasse. De sportster uit het Cruyff Foundation Talentteam Boccia speelde een ijzersterk toernooi waarin ze weinig last leek te hebben van zenuwen.
Lees meer »

Boccia talent Chantal van Engelen naar Europese Paralympische Jeugd Spelen 2019

28 juni 2019

Het Olympisch en Paralympisch trainingscentrum in Pajulathi, Finland, is de komende week het decor voor de Europese Paralympische Jeugd Spelen (EPJS). Namens Gehandicaptensport Nederland neemt het talent Chantal van Engelen (19 jaar) deel, één van de sporters uit het Cruyff Talentteam Boccia.
Lees meer »

World Open Boccia Montreal: "Een goede basis voor het gehele seizoen"

07 mei 2019

TeamNL Boccia heeft afgelopen week het World Open Boccia toernooi in Montreal gespeeld. Er werd zowel aan de individuele wedstrijd met Judith, Bernd en Daniel als de teamwedstrijd door het Nederlands Boccia team deelgenomen.
Lees meer »

Goud voor Daniel Perez bij World Open boccia in Montréal

04 mei 2019

TeamNL-bocciaspeler Daniel Perez heeft vrijdag goud gewonnen tijdens het World Open Boccia toernooi in Montréal
Lees meer »

Verwachtingen en voorbereiding voor het World Open Boccia toernooi Montreal

26 april 2019

Komend weekend zal het Worl Open Boccia toernooi Defi Sportif 2019 in Montreal, Canada worden gehouden. Ter voorbereiding op het komende Europees Kampioenschap zal TeamNL Boccia hier aan meedoen!
Lees meer »

Thomas Mirck maakt overgang van Cruyff Foundation Talentteam naar TeamNL Boccia

23 april 2019

Thomas Mirck (17) is de eerste sporter die de overgang heeft gemaakt van het Cruyff Foundation Talentteam naar de nationale selectie, TeamNL Boccia.
Lees meer »

World Open Boccia Dubai: Met een nieuwe formatie in een supersterke poule

13 december 2018

Voor het komende World Open Boccia toernooi in Dubai dat van 15 tot 22 december gehouden wordt, hebben we zowel de deelnemers als de coaches gevraagd naar hun verwachtingen én voorbereidingen in vergelijking met het afgelopen WK.
Lees meer »

Spannende strijd tijdens de Open Nederlandse Kampioenschappen Boccia 2018

10 december 2018

Afgelopen zaterdag streden de Nederlandse wedstrijdsporters om de titel Nederlands Kampioen Boccia. In de Heuvellandhal te Groesbeek werd het een dag van enthousiasme, spanning, blijdschap en hier en daar natuurlijk ook teleurstelling.
Lees meer »

Hoog niveau op NJK Boccia

10 november 2018

De Nederlandse Jeugd Kampioenschappen boccia in Hilversum hebben ook dit jaar weer laten zien dat het goed gaat met de jonge Nederlandse boccia spelers.
Lees meer »

Boccia Regio Open Olbia: Brons voor Nick Peeters

26 oktober 2018

Afgelopen donderdag heeft bocciaspeler Nick Peeters brons gewonnen tijdens de Regio Open in Olbia. In de kleine finale tegen de Oekraïner Moroz pakte Nick de overwinning met 9-2 waarbij hij vooral het eerste end sterk speelde door 5 punten te scoren. 
Lees meer »

Marco Dekker debuteert op Boccia Regio Open Italië

21 oktober 2018

Deze week zal de Boccia Regio Open in Italië gehouden worden. Het Nederlands Boccia Team zal hieraan deelnemen waarbij Marco Dekker zijn debuut gaat maken op een internationaal toernooi. We hebben Marco gevraagd naar zijn verwachtingen.
Lees meer »

Talenten gezocht voor de Paralympische Spelen! 

05 september 2018

Vind jij boccia leuk maar heb je het het nog nooit geprobeerd? Of doe je vaker aan boccia en vind je het erg leuk om te doen? Op zondag 14 oktober 2018 organiseert TeamNL op Papendal de tiende Paralympische Talentdag.   
Lees meer »

WK boccia: Brons voor Daniel Perez, team eindigt als 8e

19 augustus 2018

Boccia TeamNL is het WK geëindigd met één bronzen medaille. In het teamtoernooi, dat uiteindelijk werd gewonnen door Thailand, bleek Brazilië in de kwartfinale met 7-2 te sterk. Daarmee zijn de wereldkampioenschappen ten einde gekomen. 
Lees meer »

Nederlands team naar kwartfinale op WK boccia

17 augustus 2018

Nederland is het teamtoernooi van het WK boccia in Liverpool voortvarend gestart. In de poule werd afgerekend met Hong Kong (7-3) en China (7-6).
Lees meer »

Brons voor Daniel Perez op WK boccia

16 augustus 2018

Daniel Perez heeft op de wereldkampioenschappen boccia een bronzen medaille gewonnen. De BC1 speler versloeg in de strijd om de derde plaats de Thai Huadpradit met 4-2.  Eerder op de dag bleek de Chinees Sun in de halve eindstrijd met 6-0 te sterk. Perez liet zich echter niet uit het veld sl...
Lees meer »

Daniel Perez naar halve finale WK

15 augustus 2018

Op de derde dag van het WK boccia in Liverpool is Daniel Perez (BC1) doorgedrongen tot de halve finales. Na het winnen van zijn poule rekende hij in de 1/8e finale af met de Koreaan Jung (4-3). Na 3 ends stond de Tukker nog met 1-3 achter, maar na een foutje van de Koreaan profiteerde hij optimaal i...
Lees meer »

Succesvolle tweede dag WK boccia

14 augustus 2018

De Nederlandse sporters hebben op de tweede dag van het WK boccia uitstekend gepresteerd. Vijf van de zes wedstrijden werden gewonnen, waarmee drie sporters de 1/8e finale hebben bereikt.  Daniel Perez (BC1) begon met een vlotte 8-2 overwinning op Ribas uit Spanje, waarna hij ook tegen Legli...
Lees meer »

Nederlands team van start op WK boccia

13 augustus 2018

In Liverpool is het WK boccia van start gegaan. Nederland is op dit WK vertegenwoordigd met een team van 4 sporters, die allemaal op de eerste dag in actie kwamen. In de openingsronde van het individuele toernooi speelden alle Nederlanders één poulewedstrijd. Daniel Perez (BC1) eta...
Lees meer »

Preview WK Boccia Liverpool: Barend Drost

08 augustus 2018

Van 12 t/m 18 augustus wordt het WK Boccia in Liverpool gehouden. Onze Boccia spelers zijn hier natuurlijk van de partij! Om je alvast warm te maken voor dit kampioenschap, vragen we elke week een van de deelnemers naar zijn of haar verwachtingen en adviezen. Deze week is topspeler Barend Drost aan ...
Lees meer »

Preview WK Boccia Liverpool: Joep Pelsser

06 augustus 2018

Van 12 t/m 18 augustus wordt het WK Boccia in Liverpool gehouden. Onze Boccia coaches zijn hier natuurlijk van de partij! Om je alvast warm te maken voor dit kampioenschap, vragen we elke week een speler of coach naar zijn of haar verwachtingen en adviezen. Deze week is onze top coach Joep Pelsser aan de beurt!
Lees meer »

Preview WK Boccia Liverpool: Jantine van der Vlist

05 augustus 2018

Van 12 t/m 18 augustus wordt het WK Boccia in Liverpool gehouden. Deze week is onze top coach (en ex Olympisch beachvolleybalster) Jantine van der Vlist aan de beurt!
Lees meer »

Preview WK Boccia Liverpool: Judith Bulthuis

04 augustus 2018

Van 12 t/m 18 augustus wordt het WK Boccia in Liverpool gehouden. Deze week is topspeler Judith Bulthuis aan de beurt!
Lees meer »

Preview WK Boccia Liverpool: Bernd Meints

01 augustus 2018

Van 12 t/m 18 augustus wordt het WK Boccia in Liverpool gehouden. Deze week is topspeler Bernd Meints aan de beurt!
Lees meer »

Preview WK Boccia Liverpool: Daniel Perez

28 juli 2018

Van 12 t/m 18 augustus wordt het WK Boccia in Liverpool gehouden. Deze week is topspeler Daniel Perez aan de beurt!
Lees meer »

Boccia Team NL net naast het podium

09 juli 2018

Na twee 4e plekken in het individuele toernooi van de World Open in Povoa de Varzim, belandde Boccia TeamNL ook in het teamtoernooi net buiten het podium. Toch keert het team met een positief gevoel huiswaarts.
Lees meer »

Boccia Team NL pakt belangrijke punten op sterk bezette World Open

07 juli 2018

In het Portugese Povoa de Varzim, speelt Boccia Team NL deze week een belangrijke World Open. Vanaf dit seizoen tellen de toernooien namelijk weer mee voor Paralympische kwalificatie en het is dus zaak zoveel mogelijk punten mee terug naar Nederland te nemen.
Lees meer »

Video: Boccia is booming!

16 maart 2018

Zie hier het nieuwe promotiefilmpje van het Boccia Team NL. Zelf eens boccia proberen? Kom naar de Open Training op 26 mei in Den Bosch. Opgeven kan via: www.boccia.nl/ikdoemee
Lees meer »

Heb jij het Boccia trainingsboekje al?

21 november 2017

In samenwerking met de coaches van de nationale selectie Boccia heeft Gehandicaptensport Nederland een boekje ontwikkeld voor trainers, coaches, docenten en spelers. In het boekje wordt aandacht besteed aan verschillende oefenvormen, materialen, eenvoudige strategieën en andere relevante zaken....
Lees meer »

Even voorstellen: Daniel Perez

07 september 2016

De 34-jarige boccia speler Daniel Perez aast in Rio de Janerio op een medaille.
Lees meer »

Even voorstellen: Bernd Meints

06 september 2016

De 27-jarige boccia-speler Bernd Meints heeft veel zin om zijn 'precisiebombardementen' te laten zien tijdens het individuele en teamtoernooi op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro.
Lees meer »

Even voorstellen: Judith Bulthuis

01 september 2016

De 25-jarige boccia-speelster Judith Bulthuis is vastberaden om samen met haar teammates Daniel Perez en Bernd Meints te schitteren tijdens de teamwedstrijden in Rio. Hierbij hoopt zij tijdens de wedstrijden tot creatieve oplossingen te komen.
Lees meer »

Gehandicaptensport Nederland maakt gebruikt van Cookies

Geef per categorie de keuze voor het gebruik van cookies aan. Wij hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd en daarom mogen wij die plaatsen zonder toestemming.

In onze Cookiebeleid is hier meer over te lezen. Graag de beste website ervaring? Vink dan alle vakjes aan.