Blindenvoetbal

Blindenvoetbal

Blindenvoetbal is een Paralympische sport die in Nederland nog weinig bekendheid heeft. Het is speciaal ontwikkeld voor mensen met een visuele handicap, maar geschikt voor iedereen omdat je met een afgeplakte skibril op speelt.

Football 5-a-side

Blindenvoetbal (internationaal Football 5-a-side genoemd) wordt gespeeld door een team van vier veldspelers met een visuele handicap en een doelman die wel mag zien. Er wordt gespeeld met een bal met belletjes die in het doel van de tegenstander moet verdwijnen. Elk team heeft twee coaches die de spelers assisteren bij het bepalen van hun positie. Het speelveld is een stuk kleiner dan een gewoon voetbalveld met aan de zijkanten boarding zodat de bal nooit uit kan.

Toekomst

Gehandicaptensport Nederland wil blindenvoetbal laten uitgroeien tot een sport met een structureel activiteitenaanbod in Nederland. Hierin willen wij verenigingen stimuleren, begeleiden en helpen coördineren.

Doe mee!

Wil je als vereniging blindenvoetbal gaan aanbieden? Neem dan contact met ons op! Bel ons op 030 307 78 90 of stuur een e-mail naar blindenvoetbal@gehandicaptensport.nl

Om u beter van dienst te zijn, maakt gehandicaptensport.nl gebruik van cookies.