Daniel Perez wint brons op WK boccia!

29 september 2014

Bij de wereldkampioenschappen boccia in Beijing heeft Daniel Perez de bronzen medaille in de wacht gesleept. Na de uitschakeling in de halve finale tegen David Smith (2-4) herstelde onze landgenoot zich knap en versloeg hij in een hoogstaand duel om de derde plaats Paralympisch kampioen Pattaya Tatdong met 3-2. 

Eerder in het toernooi had Perez al afgerekend met de Koreanen Kim (4-3) en Lee (7-3), voordat hij zijn opmars gestuit zag door de uiteindelijke wereldkampioen Smith. Met zijn derde plaats zorgt hij voor een primeur, het is de eerste WK-medaille die Nederland in het boccia behaalt. “Het is prachtig dat ik de eerste Nederlandse WK-medaille ooit win. Het was een lang en zwaar WK, ik heb er hard voor gewerkt en dat maakt deze medaille extra mooi. Maar ik had veel liever goud gewonnen. Dat moet dan maar in Rio gebeuren!”

De Nederlandse selectie geniet de komende weken van een welverdiende vakantie. Eind oktober zullen de trainingen worden hervat, belangrijkste toernooi in 2015 is het Paralympisch Kwalificatietoernooi in Engeland, waar het team een ticket voor de Paralympics van Rio hoopt te bemachtigen.

Bron: www.boccia.nl
Terug naar overzicht

Om u beter van dienst te zijn, maakt gehandicaptensport.nl gebruik van cookies.