Artikelen beweegprogramma

Stille Gym: "niet praten en tóch communiceren"

17 december 2019

'Niet praten en toch communiceren,' dat is de slogan van Stille Gym, of zoals het in het logo wordt gespeld: Ssssstille Gym! Maaike Ferf Jentink zette Stille Gym vier jaar geleden op met hulp van Chris Hazelebach, docent aan de Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding (Calo) Windesheim in Zwo...
Lees meer »

Wat kan het Sportakkoord betekenen voor Inclusief Sporten en Bewegen?

18 oktober 2019

De lokale implementatie van het Sportakkoord biedt mogelijkheden om op lokaal niveau inclusief sporten en bewegen sterk te positioneren én mogelijk ook te financieren. Elke gemeente die meedoet wijst een onafhankelijke sportformateur aan.
Lees meer »

Nieuw tv-beweegprogramma voor mensen met beperking

24 september 2019

Zorgorganisatie Philadelphia en televisiesportplatform Fit at Home lanceren samen het beweegprogramma Fit met Muziek, dat bestaat uit speciale workouts voor mensen met een beperking.
Lees meer »

Duiken voor iederéén met een beperking

10 september 2019

‘Wie kan ademen kan duiken’, vertelt Jos Brouwer met een glimlach. Jos is projectcoördinator bij Fun Diving Flevoland, een duikschool en tevens stichting opgericht voor mensen met een beperking.‘Duiken is één van de meest toegankelijke sporten voor mensen met een handicap. Ze voelen zich onder water vrij, gewichtloos en veilig.’
Lees meer »

Plezier in sport voor ieder kind, wat is daarvoor nodig?

14 augustus 2019

Sommigen kinderen zijn motorisch niet vaardig genoeg waardoor ze niet goed mee kunnen doen of voortdurend het gevoel van falen hebben. Anderen hebben gedragsproblemen, worden bijvoorbeeld heel snel boos of snappen niet goed hoe ze samen moeten sporten. Hoe bezorg je ook deze groep kinderen plezier in sport?
Lees meer »

Beweegprogramma 'Bewegen om fit te blijven'

02 augustus 2019

Het Kennisplein Gehandicaptensector heeft een gratis beweegprogramma opgesteld met oefeningen om volwassenen en ouderen met een lichte of matige verstandelijke beperking op een veilige en plezierige manier te laten bewegen. 
Lees meer »

Investeren in sport en bewegen heeft maatschappelijke meerwaarde

16 juli 2019

Dat sporten en bewegen maatschappelijke meerwaarde heeft (gezondheid en geluk) stond al vast. Maar hoeveel precies en weegt het op tegen de investeringen die we doen? Kenniscentrum Sport vroeg Rebel en Mulier Instituut om de berekening te maken. 
Lees meer »

"Als beweegmaatje kun je echt iemand vooruit helpen"

10 juli 2019

Marchel zocht na het oplopen van een incomplete dwarslaesie iemand die hem kon helpen fitnessen. Al tijdens de eerste informatieochtend van het programma Beweegmaatjes van Avant Sanare besloot hij juist zélf als vrijwilliger aan de slag te gaan.
Lees meer »

400 sporters met verstandelijke beperking bewijzen topniveau in Den Haag

26 juni 2019

Maar liefst 400 sporters met een verstandelijke beperking uit Zuid-Holland, Noord-Holland en Zeeland namen vandaag in en rond de Sportcampus in het Haagse Zuiderpark deel aan de Special Olympics Regionale Spelen.
Lees meer »

Laagdrempelig sporten voor autistische kinderen

14 mei 2019

Kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum kunnen niet altijd meekomen binnen het reguliere aanbod van sport en bewegen. Judoschool Barberio, Box2Grow en Spelen is Leren hebben alle drie op hun eigen manier aandacht voor deze speciale doelgroep.
Lees meer »

Tips voor hardlopers met een visuele beperking

03 mei 2019

Als je een hardloper bent of er een wilt worden, en je hebt een visuele beperking, dan wil je waarschijnlijk met een buddy lopen (in het Engels meestal ‘Guide’ genoemd).
Lees meer »

Mentelity Games: in drie dagen leren (zit)skiën

11 april 2019

Het Zwitserse Saas is woensdag tot en met vrijdag het decor voor de Mentelity Games. Kinderen en jongvolwassen met een beperking leren binnen drie dagen (zit)skiën of snowboarden.
Lees meer »

E-learning programma voor sportbegeleiding van mensen met een beperking

03 april 2019

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Vereniging Sport en Gemeenten, Sportkracht12, NISB/SOS, NOC*NSF en MEE NL hebben gezamenlijk een e-learning ontwikkeld, die professionals traint om mensen met een beperking te begeleiden naar sport en beweging.  
Lees meer »

Z&PC Rotterdam succesvol in zwemlessen voor kinderen met een (lichte) beperking

29 maart 2019

Niet alle kinderen kunnen even goed hun weg vinden op de reguliere sportvereniging. Ook Z&PC Rotterdam had te maken met deze doelgroep. Daarom is de zwemvereniging vorig jaar begonnen met lessen voor kinderen met een (lichte) beperking.
Lees meer »

Een fitnessapp voor mensen in een rolstoel, die bestond nog niet

25 maart 2019

Hoeveel fitnessapps er ook zijn, voor rolstoelers is er vrijwel niets, terwijl fit blijven voor hen vaak een probleem is. Een Nederlands initiatief brengt daar verandering in.
Lees meer »

Voetbalwerkplaats voor jongeren met een licht verstandelijke beperking

18 maart 2019

De Voetbalwerkplaats biedt een plek waar jongeren met een lichte verstandelijke beperking kunnen werken, trainen en leren. 
Lees meer »

Kickboksen met een beperking

25 februari 2019

Mensen met een beperking kunnen bij Tabonon meedoen aan kickboksen. Op initiatief van Kick voor Sport in samenwerking met Tabonon en Iedereen Actief, SportService Zwolle wordt er een pilot gedraaid met kickboksclinics.
Lees meer »

ParkinsonSport als nieuw lid van Gehandicaptensport Nederland

22 februari 2019

Sindskort is de vereniging ParkinsonSport.nl lid geworden van Gehandicaptensport Nederland. Een vereniging die zich inzet voor mensen met de ziekte van Parkinson door het aanbieden van een bijzonder boksprogramma: Rock Steady Boxing. Hieronder stellen zij zich voor.
Lees meer »

Het succes van 'Iedereen kan Sporten'

21 februari 2019

Naar aanleiding van het artikel 7 Limburgse gemeenten vergroten gezamenlijk de gehandicaptensport in de buurt over het programma Iedereen Kan Sporten Midden-Limburg hebben we de regioconsulent Pauline Schrooten, coördinator binnen het programma, gevraagd waarom Iedereen Kan Sporten zo succesvol is geworden.
Lees meer »

Ook voetballers met handicap voortaan bij profclub

14 februari 2019

Het is de ultieme droom voor vrijwel iedere jongen of meisje met een passie voor voetbal: spelen bij Ajax, FC Groningen of NAC. Tenminste, als ze gezond zijn. Want voor kinderen met een handicap is het lokale G-voetbalteam vaak het hoogst haalbare. Met de Bijzondere Eredivisie komt daar verandering in.
Lees meer »

ClubExtra: in kleine groepjes werken aan motorische vaardigheid

07 februari 2019

In Amersfoort is een team Buurtsportcoaches actief om zoveel mogelijk inwoners in beweging te brengen. Zij doen dit in opdracht van de gemeente Amersfoort, met extra aandacht voor inwoners voor wie sport en bewegen vanwege allerlei problemen niet vanzelfsprekend is. De kinderen met een motorische achterstand vormen zo’n groep. Vanaf 5 maart start Club Extra ook in Vathorst. Het wordt de 8e groep in Amersfoort.
Lees meer »

Nieuw schaatshulpmiddel voor kinderen met een beperking

29 januari 2019

Vorig jaar kondigde de Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten (HSG) aan in samenwerking met studenten van de Haagse Hogeschool te werken aan een schaatshulpmiddel, waarmee ernstig gehandicapte kinderen kunnen schaatsen.
Lees meer »

Passend beweegaanbod voor mensen met hersenletsel bij fitnesscentra in Amsterdam

18 januari 2019

De Gemeente Amsterdam en Reade hebben de handen ineengeslagen in het project Able2fitness om mensen met een beperking te stimuleren om te blijven sporten en bewegen. De Edwin van der Sar Foundation is een van de partners waarmee wordt samengewerkt.
Lees meer »

Dirk Kuyt Foundation lanceert nieuw online beweegprogramma TOPFIT

17 januari 2019

De Dirk Kuyt Foundation heeft een uniek, nieuw beweegprogramma uitgebracht. Met TOPFIT starten ze een beweegaanbod speciaal gericht op mensen met een beperking. Deelnemers, jong en oud, kunnen nu zelf bepalen waar, wanneer en met wie ze online deelnemen aan deze gratis ‘TOPFIT’ afleveringen.
Lees meer »

‘Meer aandacht nodig voor sporters met een beperking in Woensdrecht’

20 december 2018

In de gemeente Woensdrecht moet meer aandacht besteed worden aan sporten voor mensen met een beperking. Dat was woensdagavond de eindconclusie van een informatieavond in De Drieschaar in Ossendrecht met het thema ‘Onbeperkt Er op Uit’. 
Lees meer »

Wilskracht met platform Weert in Beweging

10 december 2018

Mensen met een beperking vinden in gemeente Weert dankzij structurele lokale samenwerking een goede plek in het sport- en beweegaanbod. Een aantal inwoners deelt hun persoonlijke verhaal.
Lees meer »

Helmond helpt mensen met beperking aan het sporten met 'gaming fitness'

05 december 2018

Op vier plekken in de stad Helmond kunnen mensen met een beperking volgend jaar sporten met speciale apparaten. Dankzij de moderne sportapparatuur kunnen gebruikers fietsen terwijl zij op een beeldscherm een bergparcours zien. Of punten verdienen door te dansen, met ballen tegen een display te gooien of te roeien tegen elkaar.
Lees meer »

7 Limburgse gemeenten vergroten gezamenlijk de gehandicaptensport in de buurt

06 november 2018

Met het programma Iedereen Kan Sporten Midden-Limburg zetten zeven Limburgse gemeenten zich – met behulp van vele instanties – gezamenlijk in om mensen met een beperking of gedragsproblemen aan het bewegen of sporten te krijgen. “Door de korte lijnen en het persoonlijke contact is dit een zeer efficiënte manier van werken.”
Lees meer »

Kinderen met verschillende beperkingen op dezelfde dansvloer

30 oktober 2018

Een rolstoeler die danst met een leeftijdsgenoot die wel kan lopen. Een jongen met een verstandelijke beperking die, samen met een meisje dat een andere beperking heeft, volledig opgaat in de muziek. ‘Special Dance’ bij Free to Move!! levert prachtige taferelen op.
Lees meer »

CrossFit voor mensen met een beperking

18 oktober 2018

Crossfit is een uitdagende en dynamische sport die steeds populairder wordt. Een sport die gemakkelijk is aan te passen op jouw eigen niveau en capaciteiten. Maar hoe doe je dat als je één been hebt, niet kunt lopen of blind bent?
Lees meer »

Gehandicaptensport Nederland maakt gebruikt van Cookies

Geef per categorie de keuze voor het gebruik van cookies aan. Wij hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd en daarom mogen wij die plaatsen zonder toestemming.

In onze Cookiebeleid is hier meer over te lezen. Graag de beste website ervaring? Vink dan alle vakjes aan.